- Sutrinkite smulkintuvu aliejų, lauro lapus, česnako skilteles. Įmaišykite į sutrintą masę pipirus ir apelsino žievelę. Įtrinkite marinatu antį ir palikite vėsiai marinuotis per naktį. Likus porai valandų iki kepimo, įtrinkite antį druska.
- Morkas supjaustykite piršto storio griežinėliais, svogūnus skiltelėmis. Sudėkite daržoves į kepimo formą, sulyginkite, ant viršaus uždėkite antį krūtinėle į viršų.
- Dėkite antį į iki 210°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 130°C ir kepkite dar 3 valandas. Kepimo metu palaistykite susikaupusiomis kepimo sultimis. Pasibaigus kepimo laikui, vėl pakelkite temperatūrą iki 210°C ir kepkite laistydami kepimo sultimis apie 30 minučių arba kol gražiai apskrus. Ar tikrai iškepė antis, patikrinkite įsmeigdami į storiausią vietą pagaliuką – turi bėgti skaidrios sultys.
Dėkojame bulviukose.lt už receptą!