- Ančiuką nuploviau ir aštriu peiliu skersai įpjoviau odelę taip, kad gautųsi tinklas. Tiek anties vidų, tiek ir išorę įtryniau prieskonių mišiniu, po to apšlaksčiau citrinos sultimis ir marinavau per naktį šaldytuve.
- Kitą dieną anties vidų prikimšau ketvirčiais pjaustytais obuoliais, apelsinais bei pridėjau džiovintų kriaušių.
- Taip kepimui paruoštą antį krūtinėle į viršų padėjau ant grotelių. Po jomis pakišau skardą su trupučiu vandens.
- Pirmiausia antį 10 – 15 min apskrudinau iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet kepimo temperatūrą sumažinau iki 160 laipsnių ir kepiau apie 2 val. Esu skaičiusi, jog anties kepimo laikas priklauso nuo jos svorio, t. y. jei antis sveria 2 kg, ją reiktų kepti 2 val. Jei anties svoris 2,5 kg – kepimo laikas apie 2,5 val.
- Kol antis kepė, periodiškai kas 15 – 20 min. aptepiau ją nuvarvėjusiais riebalais. Tokiu būdu anties mėsa viduje buvo sultinga, o odelė traški.
- Iškepusią antį valgėme su troškintais raugintais kopūstais ir spanguolių padažu. Šaldytas spanguoles, apelsinų sultis, cukrų ir tarkuotas apelsino žieveles sudėjau į nedidelį puodą ir užkaičiau. Vis maišiau, kol užvirė. Uogoms užvirus, sumažinau kaitrą ir viriau dar apie 10 min. Padažui leidau beveik visiškai atvėsti. Taip jis įgavo tirštumo.
- SKANAUS!!!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame ant pilko padėklo.