- Antį nuplaukite, nusausinkite ir iš išorės ir iš vidaus įtrinkite prieskoniais. Porai valandų padėkite šaltai. Grikius išrvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Apelsinų žievelę įpjaukite horizontaliai, kad aromatas gerai pasklistų. Anties vidų prikimškite obuoliais, mandarinais ir grikiais.
- Anties krūtinėlę keliose vietose pabadykite mediniu krapštuku arba šakute, kad išsiskyrusios sultys sudrėkintų skurelę, taip ji gražiai blizgės. Antį dėkite į folija iškoltą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 70-90 min., vis palaistydami susidariusiomis sultimis. Paukštiena bus iškepusi, kai įsmeigus į storiausią vietą išbėgs skaidrios sultys.
- Anties sultis sumaišykite su vynu ir užkaitinkite atskirame prikaistuvyje. Pakaitinus supilkite spanguolių uogas ir nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Spanguolių uogos pridės rūgštelės ir padarys jūsų kepsnį tikrai šventišką. Patiekdami į stalą papuoškite cinamono lazdelėm, rozmarino šakelėm bei spaguolėm. Apelsino kvapas maloniai pasklis po namus. Skanaus!
Dėkojame žurnalui "TA PATI" už receptą!