1 vnt. | Lapino puotos šviežio ančiuko |
200 g | džiovintų abrikosų |
1 vnt. | apelsino sulčių |
2 v.š. | sojų padažo |
žiupsnelis | baltų pipirų |
3 skiltelė | česnako |
žiupsnelis | prieskoninių žolelių mišinio, druskos |
Nuplautą antį gerai nusausinkite ( uodegėlę nupjoviau ).
Prieskonius sumaišykite ( išskyrus dž. abrikosus ), jais įtriniau antį ir jos vidų.
Į anties vidų sudėkite virintu vandeniu nuplikintus džiovintus abrikosus ( kad abrikosai neišbirėtų, antį sutvirkinkite mediniais smeigtukais ).
Į kepimo indą supylkite 100 ml.vandens, padėkite antį ir uždengite folija.
Kepimo indą su antimi įdėkite į orkaitę ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 30 min.
Po to nuiimkite foliją ( tik sparnelius palikite pridengti folija ) ir dar kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie valandą.
Dar po valandos, šalia anties sudėkite bulves. Pagardinkite druska. Nuiimkite foliją nuo sparnelių ir dar kepkite apie valandą ( antį kaskart apipildami skysčiu ).
Štai ir viskas.
Antis su bulvėmis iškepta ( beje visiems labai patiko )
Už receptą dėkojame Gamink su Audrone.