Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kepta antis apelsinų marinate
ingredientai
+/-2 kg (1 vienetas) Lapino puota švž. ančiukas
Marinatas
5 v.š. aliejus
5 a.š. mėgstami vištienos prieskoniai
2 a.š. česnakinis mišiniys (paprika, česnakai, juodieji pipirai)
Pagal skonį druska
1 vnt. apelsinas (sultims)
1/2 apelsino tarkuota žievelė
2 v.š. medus

Kepta antis apelsinų marinate

180 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Išimkite antį iš pakuotės, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus ir įtrinkite antį iš išorės ir vidaus, apvyniokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį marinuotis.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. Anties krūtinėlę subadykite šakute. Įdėkite į kepimo rankove ir 1,5 val.pašaukite į įkaitintą orkaitę. 
  5. Atsargiai prapjaukite kepimo rankovės viršų, antį pašlakstykite susidariusiais riebalais ir dar apie 30-40 min.kepkite, kad gražiai apskrustų.
  6. Iškeptą antį įsukite į foliją ir leiskite 15-20 min. "pailsėti". SKANAUS!

 Pateikiama: „IMG_20170113_144057.jpg“

Dėkojame Jelenos blogui už receptą!

Atgal į receptų sąrašą