Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kepta anties krūtinėlė
ingredientai
500 g Lapino puotos anties krūtinėlės
žiupsnelis druskos, pipirų
Padažui:
1 vnt. svogūnas
2 v.š. vyšnių uogienės
1 stiklinė sultinio
25 g sviesto
žiupsnelis prieskonių

Kepta anties krūtinėlė

50 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
 
1. Anties krūtinėlę gerai nusausinkite, odą supjaustykite  kryžiuku kuo tankiau ir iš abiejų pusių gerai pabarstykite druska ir pipirais.
 
2. Krūtinėlę įdėkite  į šaltą keptuvę (be riebalų ir geriausia naudoti ketaus keptuvę) oda į apačią ir kepkite  ant vidutinio stiprumo ugnies apie 8 min., arba kol oda paskrus iki gražios rusvos spalvos.
 
3. Apverskite  krūtinėlę ir pakepkite dar 5 min.
 
4. Krūtinėlę apverskite  atgal ant odos ir su visa keptuve įdėkite iki 200 C į įkaitiną orkaitę ir kepkite  5 min. Krūtinėlę padėkite ant lentelės, uždengite folija ir leiskite  pailsėti 8-10 min.
 
5. Toj pačioj keptuvėj, kur kepė antis, apkepinkite  smulkiai supjaustytą šalotinį svogūną, įdėkite uogienę, supilkite sultinį ir ant stiprios ugnies pakaitinkite maišant, kol padažas užvirs. Užvirus padažui ugnį sumažinkite iki vidutinės, įdėkite šauktą sviesto ir kaitinkite  padažą, kol pradės tirštėti. Padažą ragaukite ir dėkite prieskonių pagal skonį (šį kartą naudojom sojos padažą ir čili pipirų). Išvirtą padažą perkoškite per sietelį.
 
6. Pailsėjusią anties krūtinėlę supjaustykite. Patiekite su bulvių koše ir vyšnių padažu. Bulvių košę galima pagardinti rūkytos paprikos milteliais ar kitais mėgstamais prieskoniais.
 
Gardžių pietų linki Alkanas Qrmis!
Atgal į receptų sąrašą