Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
KEPTA ANTIES KRŪTINĖLĖ SU SMIDRAIS , POMIDORAIS IR ŠVIEŽIOMIS BULVYTĖMIS
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file su oda
250 g šviežių smidrų
100 g vyšninių pomidorų
4-6 vnt. virtų šviežių bulvyčių
gabalėlio sviesto
1 a.š. medaus
šlakelio tiršto balzamiko acto
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų;

KEPTA ANTIES KRŪTINĖLĖ SU SMIDRAIS , POMIDORAIS IR ŠVIEŽIOMIS BULVYTĖMIS

35 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite įstrižai ir dėkite odele žemyn į šaltą keptuvę. Kepkite ant silpnos ugnies tol, kol odelė apskrus, tuomet apverskite ir dar kepkite keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti.
  2. Smidrus galite paruošti dviems būdais: nupjaukite kietus smidrų galus, perpjaukite per pusę, sudėkite į pasūdytą verdantį, pavirkite keletą minučių (tik neperverkite) ir perdėkite į indą su šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Arba iš karto dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite ant silpnos ugnies kol suminkštės, bet išliks traškūs. 
  3. Galiausiai padidinkite ugnį, sudėkite pomidoriukus, nuolat vartant kepkite, kol jie apskrus. Sudėkite sviestą, medų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite. 
  4. Bulvytes taip pat apskrudinkite keptuvėje.
  5. Viską išdėliokite lėkštėje ir apšlakstykite balzamiko actu.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės bogui.

Atgal į receptų sąrašą