2 vnt | Lapino puota švž. ančiukų krutinėlės |
žiupsnelis | Druskos |
Padažui | |
1 vnt | šalotinio svogūno |
0,5 šaukšto | lydyto kepimo sviesto |
1 šaukštelio | miltų |
3/4 stiklinės | antienos arba vištienos sultinio |
žiupsnelis | Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų |
Taip pat reikės: | |
mėgiamos | bulvių košės |
pagal poreikį | Bruknių uogienės |
pagal poreikį | Petražolių papuošimui |
Anties krūtinėlę pamerkite į 3% druskos tirpalą ir laikykite 3-4 valandas. Krūtinėlė taps minkštesnė, nereikės kepant papildomai sūdyti.
Anties krūtinėles dėkite į įkaitintą sausą keptuvę odele į apačią. Kepkite apie 5-7 minutes arba, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, sumažinkite karštį iki minimumo, kepkite dar 5-7 minutes. Kepimo metu pasūdykite, pagardinkite pipirais. Apkeptas krūtinėles dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-10 minučių, arba kol vidinė krūtinėlių temperatūra sieks 60 °C. Iškepusias krūtinėles suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai kelioms minutėms, kad subręstų.
Padažui svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu. Sudėkite miltus, maišydami kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, virkite kelias minutes. Pagardinkite padažą druska ir pipirais.
Patiekite anties krūtinėles su bulvių koše, padažu ir uogiene.
Dėkojame už receptą bulviukose.lt