Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kepta anties krūtinėlė su bulvių koše
ingredientai
2 vnt Lapino puota švž. ančiukų krutinėlės
žiupsnelis Druskos
Padažui
1 vnt šalotinio svogūno
0,5 šaukšto lydyto kepimo sviesto
1 šaukštelio miltų
3/4 stiklinės antienos arba vištienos sultinio
žiupsnelis Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
Taip pat reikės:
mėgiamos bulvių košės
pagal poreikį Bruknių uogienės
pagal poreikį Petražolių papuošimui

Kepta anties krūtinėlė su bulvių koše

40 min.
2 porcijos
Gaminimas

Anties krūtinėlę pamerkite į 3% druskos tirpalą ir laikykite 3-4 valandas. Krūtinėlė taps minkštesnė, nereikės kepant papildomai sūdyti.

Anties krūtinėles dėkite į įkaitintą sausą keptuvę odele į apačią. Kepkite apie 5-7 minutes arba, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, sumažinkite karštį iki minimumo, kepkite dar 5-7 minutes. Kepimo metu pasūdykite, pagardinkite pipirais. Apkeptas krūtinėles dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-10 minučių, arba kol vidinė krūtinėlių temperatūra sieks 60 °C. Iškepusias krūtinėles suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai kelioms minutėms, kad subręstų.

Padažui svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu. Sudėkite miltus, maišydami kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, virkite kelias minutes. Pagardinkite padažą druska ir pipirais.

Patiekite anties krūtinėles su bulvių koše, padažu ir uogiene.

Dėkojame už receptą bulviukose.lt

Atgal į receptų sąrašą