Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
ingredientai
2x500 g. Lapino puota švž. ančiukų filė su oda
2 vnt. Kinkanai
1 v.š. Cukrus
1 samtis Vanduo
1/2 vnt. Apelsino sultys
1/2 vnt. Apesino tarkuota žievelė
20 g. Džiovintos slyvos
50 ml Raudonasis sausas vynas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal poreikį Alyvuogių aliejus
15-20 g. Spanguolės
5-10 g. Džiovintos vyšnios
1 vnt. Cinamo lazdelė
1 vnt. Žvaigždinis anyžis
2 vnt. Gvazdikėliai
2 v.š. Cukrus
1/3 vnt. Raudonasis burokėlis
Pagal poreikį Balzamiko kremas
Pagal poreikį Burokėlių lapai
Pagal poreikį Rukola
2-3 vnt. Sultenių lapai

Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Burokėlį nulupkite, apvirkite pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustykite kvadratėliais. 
  2. Slyvas susmulkinkite ir virkite su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardinkite druska, pipirais.
  3. Nutarkuokite aplesino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspauskite sultis.
  4. Spanguoles ir vyšnias troškinkite su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.
  5. Kinkanus pjaukite per pusę ir virkite su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja. 
  6. Anties odelę supjaustykite įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepinkite keptuvėje, pirmiausia - odele žemyn.
  7. Baikite kepti orkaitėje ~ 10-20min., 180-200 C temperatūroje. 
  8. Lėkštę galima puošti balzamiko kremu. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą