Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
ingredientai
2x500 g. |
Lapino puota švž. ančiukų filė su oda |
2 vnt. |
Kinkanai |
1 v.š. |
Cukrus |
1 samtis |
Vanduo |
1/2 vnt. |
Apelsino sultys |
1/2 vnt. |
Apesino tarkuota žievelė |
20 g. |
Džiovintos slyvos |
50 ml |
Raudonasis sausas vynas |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Pagal poreikį |
Alyvuogių aliejus |
15-20 g. |
Spanguolės |
5-10 g. |
Džiovintos vyšnios |
1 vnt. |
Cinamo lazdelė |
1 vnt. |
Žvaigždinis anyžis |
2 vnt. |
Gvazdikėliai |
2 v.š. |
Cukrus |
1/3 vnt. |
Raudonasis burokėlis |
Pagal poreikį |
Balzamiko kremas |
Pagal poreikį |
Burokėlių lapai |
Pagal poreikį |
Rukola |
2-3 vnt. |
Sultenių lapai |
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
Gaminimas
- Burokėlį nulupkite, apvirkite pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustykite kvadratėliais.
- Slyvas susmulkinkite ir virkite su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardinkite druska, pipirais.
- Nutarkuokite aplesino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspauskite sultis.
- Spanguoles ir vyšnias troškinkite su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.
- Kinkanus pjaukite per pusę ir virkite su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.
- Anties odelę supjaustykite įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepinkite keptuvėje, pirmiausia - odele žemyn.
- Baikite kepti orkaitėje ~ 10-20min., 180-200 C temperatūroje.
- Lėkštę galima puošti balzamiko kremu. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą