Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kepta ančiuko krūtinėlė su burokėlių ir gorgonzola sūrio salotomis
ingredientai
500 g Lapino puotos anciukų filės su oda
1 a.š. druskos
1 a.š. džiovintų čili
1 a.š. pankolio sėklų
1 a.š. džiovinto česnako
1 a.š. rudojo cukraus
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
Salotoms:
mėgstamų salotų
0,5 a.š. Dijon garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. nutarkuotos citrinos žievelės
3 vnt. virti nedideli burokėliai
pagal poreikį gorgonzolos sūrio
šlakelio aliejaus
žiupsnelis druskos ir pipirų

Kepta ančiuko krūtinėlė su burokėlių ir gorgonzola sūrio salotomis

40 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Įkaitiname orkaitę iki 135 C. Krūtinėlę įtriname prieskoniais, paliekam trumpam pasimarinuoti.
  2. Krūtinėlę padedam ant folijos, įsmeigiam į storiausią vietą termometrą. Įdedam į orkaitę ir kepam, kol krūtinėlė pasieks 50 C. Išimame iš orkaitės ir suvynioję į foliją pailsinam apie 10-15 min.
  3. Gerai įkaitiname keptuvę ir apkepame krūtinėlę iš abiejų pusių (apie 1 min kiekvieną pusę).
  4. Salotoms pasidarome užpilą iš pateiktų ingredientų ir sumaišome su salotom. Serviruojant sudedam riekelėm pjaustytą krūtinėlės ir patiekiam su salotom, supjaustytais burokėliais ir gorgonzolos sūriu.

 

Gardžių pietų linki Alkanas Qrmis!

 

Atgal į receptų sąrašą