Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Karšti sumuštiniai su antiena
ingredientai
1 pakuotė (340 g) Lapino Puota Švž. Antienos kulšelių mėsa su oda
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
8 riekelės Forminis batonas
4 a.š. Minkštas sviestas
8 a.š. Majonezas
Saujelė Pjaustyti švž. svogūnų laiškai
Saujelė Pjaustytos švž. petražolės
4 riekelės Fermentinis sūris
8 vnt. Šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelės
16 vnt. Plonai pjaustyto agurko juostelės

Karšti sumuštiniai su antiena

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos kulšelių mėsą iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite antieną ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol mėsa bus iškepus. Iškeptą mėsą perdėkite į lėkštę.
  3. Kiaulienos šoninės juosteles iš abiejų pusių apskrudinkite sausoje keptuvėje ir dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai.
  4. Imkite batono riekelę, aptepkite vieną pusę sviestu, apverstą žemyn padėkite į lėkštę, viršutinę pusę aptepkite 1 a.š. majonezu, užberkite žiupsnelį svogūnų laiškų ir petražolių. Dėkite riekelę sūrio, keletą gabalėlių supjaustytos iškeptos antienos, vieną šoninės juostelę ir 4 agurko juosteles. Tada imkite kitą batono riekelę, užtepkite 1 a.š. majonezo, užverskite ant sumuštinio, o viršų aptepkite sviestu.
  5. Viską pakartokite ir padarykite likusius tris sumuštinius.
  6. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite labai mažai aliejaus. Dėkite paruoštus sumuštinius ir ant silpnos ugnies apskrudinkite iš abiejų pusių, kol sūris išsilydys.

Dėkojame Oditelės blogui už receptą!

Atgal į receptų sąrašą