1 vnt. | Lapino puotos šviežio ančiuko |
1 kg | apelsinų |
šaukštas | druskos, pipirų |
šaukštelis | maltų kmynų |
žiupsnelis | cinamono |
Ištrinkite antį su druska ir prieskoniais, palaikykite per naktį. Išspauskite iš 0,5 kg apelsinų sultis, užpilkite ant anties, dar palaikykite apie 1-2 val. ir kepkite. Kepimo eiga: 15 min. paskrudinkite 200-220*C temperatūros orkaitėje (kaitra: viršus, apačia su vėjeliu), o tada 3 val. kepkite uždengtą antį 160*C temperatūros orkaitėje. Likus 10-15 minučių, nudenkite ir dar leiskite paskrusti.
Keptuvėje pakepkite per pusę perpjautus apelsinus žemyn perpjautomis puselėmis, kad gražiai apskrustų (naudojau keptuvę grotelėmis) arba pakepkite apelsinų puseles kartu su antiena orkaitėje apie 30-45 min. Jau ant keptos antienos, valgant išspauskite keptų apelsinų sulčių, atsiskleis nuostabus skonis ir aromatas. Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant VIRŠ OBELŲ