½ l | TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto) |
2 | NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelių |
2 | KOTANYI cinamono lazdelių |
Žiupsnelio | KOTANYI gvazdikėlių |
1–2 šaukštų | miso pastos |
½ pakelio | LAPINO PUOTA ančiukų filė su oda |
3 šaukštų | KIKKOMAN sojų padažo |
½ šaukšto | SUSLAVIČIAUS krienų |
1 šaukšto | AJI ryžių acto |
100 g | mėgstamų makaronų |
2 saujų | shiitake ir shimeji grybų |
1 saujos | svogūnų laiškų |
2 šaukštų | džiovintų spanguolių |
1–2 | minkštai virtų kiaušinių |
1 šaukšto | AJI sezamų aliejaus |
Keleto | baziliko lapelių |
Žiupsnelio | sezamų sėklų |
Į ZYLE indukcinį puodą pilkite TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, dėkite NATUR
COMPAGNIE ekologiškus jautienos sultinio kubelius, KOTANYI cinamono lazdeles ir
gvazdikėlius, miso pasta. Gerai išmaišykite ir užvirkite. Virkite apie 10–15 min.
2. LAPINO PUOTA ančiukų filė odelę įpjaukite aštriu peiliu, tada dėkite į šaltą ZYLE
keptuvę. Kepkite apie 5–6 min., kol odelė apskrus. Apverskite ir pakepkite iš visų pusių dar
po 1 min.
3. Apkeptą antienos filė dėkite į orkaitę 180 °C temp. ir kepkite dar apie 10 min. Iškepus,
pailsinkite apie 5 min.
4. Į verdantį sultinį pilkite KIKKOMAN sojų padažo, įdėkite SUSLAVIČIAUS krienų ir
įpilkite AJI ryžių acto.
5. Į sultinį sudėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas ant makaronų pakelio.
6. Į keptuvę, kurioje kepė antienos filė, sudėkite smulkintus shiitake ir shimeji grybus.
Apkepkite apie 2 min. ir pagardinkite šlakeliu sojų padažo.
7. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Iškeptą antienos filė pjaustykite plonais griežinėliais.
8. Į sultinį sudėkite džiovintas spanguoles.
9. Į lėkštę sudėkite iš sultinio ištrauktus makaronus, griežinėliais pjaustytą antienos filė,
apkeptus grybus, per pusę pjautą virtą kiaušinį ir viską užpilkite 2 samčiais sultinio.
10. Pagardinkite AJI sezamų aliejumi, smulkintais svogūnų laiškais, baziliko lapeliais bei
žiupsneliu sezamų sėklų.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai