1 vnt. | Lapino puotos šviežio ančiuko |
3 | apelsinų |
2 skiltelių | česnako |
3 šakelių | šviežio rozmarino |
1/2 | citrinos sulčių |
žiupsnelis | Druskos, juodųjų pipirų, persilado |
Antį įtrinkite smulkiai supjaustytu česnaku, druska, juodaisiais pipirais, persiladu ir vienos rozmarino šakelės lapeliais. Apelsinus supjaustykite ketvirčiais. Prikimškite antį apelsinais ir likusiomis rozmarino šakelėmis. Apšlakstykite antį citrinos sultimis. Palikite marinuotis per naktį. Anties krūtinėlės odelę supjaustykite grotelėmis, kad kepant išbėgtų didesnė dalis riebalų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje uždarame indeapie 2- 2,5 val. Atidenkite, nupilkite riebalus ir kepkite dar apie 10-15 min. Galite patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis ir apelsinų salotomis.
Už receptą dėkojame Dar kasnelį.