Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Kai vaikai išrankūs: vienas patiekalas – trys jo variantai
ingredientai
500 g Lapino puotos kulšelių mėsos
pagal poreikį saliero stiebų
pagal poreikį brokolio
1 vnt. svogūno
3 skiltelės česnako
pagal poreikį ryžių
Reikės papildomai:
šlakelio pieno, parmezano; (daržovių padažui)
Azijietiškam variantui :
žiupsnelis rudojo cukraus
pora šaukštų sojos padažo
šlakelio ryžių acto
0,5 a.š. krakmolo

Kai vaikai išrankūs: vienas patiekalas – trys jo variantai

60 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Antieną išvirkite pasūdytame, prieskoniais pagardintame vandenyje.
  2. Česnaką ir svogūną pakepinkite keptuvėje, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas, salierus ir taip pat pakepinkite iki traškumo.
  3. Toliau pradedame ruošti skirtingus patiekalus:

a) Azijietiškam variantui sumaišykite trečdalį pakepintų daržovių ir dalį troškintos antienos su cukrumi, sojos padažu, actu ir viską pakaitinkite keptuvėje. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje vandens ir įmaišykite į patiekalą. Pakaitinę dar porą minučių, patiekite su ryžiais, pabarstę sezamo sėklomis.

b) Troškinio variantui dalį daržovių sumaišykite su antiena ir sultiniu, kuriame ji virė, pagardinkite ryžiais.

c) Antienos su daržovių padažu variantui, dalį pakepintų daržovių užpilkite šlakeliu pieno ir sutrinkite  elektriniu smulkintuvu, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Padažą patiekite su troškintos antienos juostelėmis ir ryžiais.

 

Išradingumo linkinčios,

Lieknos Bitės

Atgal į receptų sąrašą