- Paukštienos prieskonius, žiupsnį druskos ir kelis šaukštus aliejaus. Gauta tyrele gerai įtrinti anties odą ir palikti marinuotis per naktį.
- Vyną pakaitinkite puode, bet neužvirkite. Sudėkite į vyną supjaustytus vaisius. Palikite 15 minučių, kad vyno aromatas įsigertų į vaisius ir jie truputį išbrinktų.
- Tada sudėkite nevirtus ryžius ir išmaišykite.
- Gautą įdarą supilkite į anties vidų, prikimškite ją. Su mediniais krapštukais ar siūlu užsiūkite antį.
- Kepkite 180° karščio orkaitėje apie 1.5-2 valandas vis palaistant išsiskyrusiomis sultimis ir riebalais. Iš pradžių apie valandą rekomenduočiau kepti uždengus folija ar dangčiu, o vėliau atidenkite, kad paskrustų odelė.
- Morkas sutarkuokite, suberkite keptuvėje paskrudintas saulėgrąžų sėklas, įspauskite česnako skilteles, įdėkite majonezą ir išmaišykite. ⠀
Už receptą dėkojame Raudonai vrtuvei.