Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ĮDARYTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ
ingredientai
500 g ančiukų krūtinėlės filė (2gabaliukai po 250g, naudojau Lapino puota )
1 saujelės džiovintų slyvų
1 saujelės džiovintų spanguolių
2 šaukštų tepamo varškės sūrio
20-30g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
šiek tiek aliejaus kepimui
pagal skonį druskos bei juodųjų pipirų
1 šaukštelio provanso žolelių
2 šaukštų brendžio

ĮDARYTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Antienos krūtinėles įpjauname išilgai du kartus (iš mėsos pusės, odelės neliečiame), įtriname druska, pipirais bei provanso žolelėmis. Į įpjautus griovelius sudedame trupintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu ir džiovintas slyvas. Su maisto siūlu standžiai suvyniojame mėsą į ruloną ir surišame. Tą patį pakartojame ir su antru gabaliuku, tik į jo vidų sudedame tepamą varškės sūrį ir džiovintas spanguoles. Mėsos "vyniotinius" apipilame brendžiu ir paliekame pasimarinuoti apie 20-30min.
2. Ant nedidelio aliejaus kiekio iš visų pusių apkepame mėsą iki auksinės spalvos, tada išimame savo "vyniotinius" iš keptuvės, įvyniojame juos į aliuminio foliją ir kepame dar apie 30min iki 180laip. įkaitintoje orkaitėje. Patiekiant supjaustome griežinėliais ir nuimame siūlą.
SKANAUS

 

 

Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO

Atgal į receptų sąrašą