2x500 g | Lapino puota antienos file |
400 g | konservuotų pomidorų savo sultyse |
2 skardinės | konservuotų pupelių |
½ skardinės | konservuotų kukurūzų |
1 vnt. | Raudonosios paprikos |
500 ml | sultinio (arba vandens) |
2 vnt. | svogūnai |
4 skiltelės | česnako |
3 v.š. | pomidorų pastos |
1 v.š. | aitriosios paprikos miltelių |
1 v.š. | saldžiosios paprikos miltelių |
pagal poreikį | druskos |
pagal poreikį | pipirų |
Puode ant šiek tiek aliejaus apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną iki kol suminkštės ir bus gražiai auksinės spalvos. Sudėkite smulkiai kapotą česnaką, smulkiai sukapotą,maltą aitriąją papriką ir maltą saldžiąją papriką ir dar apie 1-2 minutes pakepinkite iki prieskoniai paskleis malonų aromatą. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir maišant pakepkite dar apie 5 minutes, kad paprika suminkštėtų.
Į daržovių mišinį sudėkitE smulkiais gabaliukais pjaustytą antieną ir maišant kepkite apie 5 minutes.
Į puodą suverskite skardinę konservuotų, smulkintų pomidorų, supilkite sultinį arba vandenį ,dėkite pomidorų pastos, pagardinkite trupučiu druskos bei pipirais.
Viską užvirinkite, o tada uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių. Kartas nuo karto pamaišykite, įpilkite dar sultinio ar vandens, jeigu sriuba jūsų skoniui atrodo per tiršta. Į troškinį sudėkite perplautas konservuotas pupeles ir kukurūzus. Dar patroškinkite apie 10 min.
Baugūs linkėjimai nuo UAB "Baltic Larus" kolektyvo!