Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Gurmaniškos salotos su antiena
ingredientai
500 g Lapino puota antienos file
Druska
pipirai
skiltelė česnako
mėgiamų salotų mix (naudojau paprastą ir rukolą)
agurkas
Vyšniniai pomidoriukai
Marinuoti patisonai
Kedro riešutai
Padažas:
2 šaukštai Majonezas
1 skiltelė česnako
1 a.š. Citrinos sultys
soja 1 šaukštas
1/4-1/3 puod. Alyvuogių aliejus

Gurmaniškos salotos su antiena

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
Pirmiausia įpjauname ančiukų file odelę iki mėsos. Marinuojame druska, pipirais, česnaku ir alyvuogių aliejumi. Apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, pirmiausia dedant ant odelės, jog gerai apskrustų ir taptų traški. Tuomet dedame į 180C orkaitę dar 5-8 min priklausomai nuo norimo iškepimo lygio. (Kepiau 7 min). 
 Iškepus leidžiame mėsai pailsėti 5 minutes. Sumaišome visus padažui skirtus ingredientus. Susmulkiname salotą, dedame į indą kartu su rukola. Dedame supjaustytą agurką, vyšninius pomidoriukus, patisoną, apšlakstome padažu ir dedame supjaustytą anties file. 
Pabarstome kedro riešutų.
 
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Maistas sielai. 
Atgal į receptų sąrašą