Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Graikiškos cezario salotos su antienos pjausniais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų filė su oda
1/4 puodelio Citrinų sultys
1/4 puodelio Alyvuogių aliejus
2 v.š. Balzamiko actas
1 v.š. Rūkyta paprika
1 v.š. Krapai
1 v.š. Raudonėliai
3 skiltelės Česnakas
1/2 a.š. Druska
1 a.š. Pipirai
1/4 puodelio Graikiškas jogurtas
2 vnt. Ančiuviai
1 skiltelė Česnakas
2 v.š. Citrinų sultys
1 v.š. Vorčesterio padažas
1 v.š. Garstyčios
1/4 puodelio Alyvuogių aliejus
1/4 puodelio Fetos sūris
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
4 puodeliai Šviežios salotos
2 puodeliai Mažasis kapotas kopūstas
1 puodelis Šviežias bazilikas
1 puodelis Vyšniniai pomidoriukai
Pusė puodelio Žaliosios alyvuogės be kauliukų
4 puodeliai Orkaitėje keptos bulvyčių skiltelės
4 vnt. Kieti virti kiaušiniai
Sauja Kepinti kedro riešutai
Pagal skonį Fetos sūris
Pagal poreikį Pita

Graikiškos cezario salotos su antienos pjausniais

50-60 min.
4 porcijos
Gaminimas

1. Vidutinio dydžio inde sumaišykite citrinų sultis, balzamiko actą, rūkytą papriką, krapus, raudonėlius, česnaką, druską ir pipirus. 
2. Nupjaukite nuo antienos odą, įdėkite mėsą į maišelį, tuomet supilkite marinatą, pakratome, kad antiena pilnai paskęstų marinate. Tuomet įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 1 valandą arba per naktį (kuo ilgiau laikysite, tuo skanesnė antiena bus).
3. Kai būsite pasiruošę kepti antieną, įkaitinkite grilių ar keptuvę iki maksimalaus karščio. Kepame antieną po ~ 5-6 minutes ant abiejų pusių. Kol ruošite salotas iškeptą antieną padėkite atskirai.
4. Tuo pat metu, kai ruošite salotas, išvirkite kiaušinius.
5. Sumaišykite graikišką jogurtą, ančiuvius, skiltelę česnako, citrino sultis, volčesterio padažą, garstyčias, alyvuogių aliejų, fetos sūrį, druska ir pipirus viską sutrinkite ir išmaišykite su trintuvu iki vientisos masės.
6. Dideliame inde sudėkite kapotas salotas, kapotą kopūstą ir baziliką. Įdėkite šiek tiek padažo. Tuomet įmeskite pomidoriukų ir alyvuogių. Viską sumaišome. Supjaustome plonais gabalėliais antieną ir įdedame į salotas. Taip pat, pagražinimui ir geresniam skoniui įdedame keptas bulves, kedro riešutus ir fetos sūrį.
7. Pateikti su šviežia ir pašildyta pita.

Atgal į receptų sąrašą