500 g. | Lapino puota švž. ančiukų filė su oda |
1/4 puodelio | Citrinų sultys |
1/4 puodelio | Alyvuogių aliejus |
2 v.š. | Balzamiko actas |
1 v.š. | Rūkyta paprika |
1 v.š. | Krapai |
1 v.š. | Raudonėliai |
3 skiltelės | Česnakas |
1/2 a.š. | Druska |
1 a.š. | Pipirai |
1/4 puodelio | Graikiškas jogurtas |
2 vnt. | Ančiuviai |
1 skiltelė | Česnakas |
2 v.š. | Citrinų sultys |
1 v.š. | Vorčesterio padažas |
1 v.š. | Garstyčios |
1/4 puodelio | Alyvuogių aliejus |
1/4 puodelio | Fetos sūris |
Pagal skonį | Druska |
Pagal skonį | Pipirai |
4 puodeliai | Šviežios salotos |
2 puodeliai | Mažasis kapotas kopūstas |
1 puodelis | Šviežias bazilikas |
1 puodelis | Vyšniniai pomidoriukai |
Pusė puodelio | Žaliosios alyvuogės be kauliukų |
4 puodeliai | Orkaitėje keptos bulvyčių skiltelės |
4 vnt. | Kieti virti kiaušiniai |
Sauja | Kepinti kedro riešutai |
Pagal skonį | Fetos sūris |
Pagal poreikį | Pita |
1. Vidutinio dydžio inde sumaišykite citrinų sultis, balzamiko actą, rūkytą papriką, krapus, raudonėlius, česnaką, druską ir pipirus.
2. Nupjaukite nuo antienos odą, įdėkite mėsą į maišelį, tuomet supilkite marinatą, pakratome, kad antiena pilnai paskęstų marinate. Tuomet įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 1 valandą arba per naktį (kuo ilgiau laikysite, tuo skanesnė antiena bus).
3. Kai būsite pasiruošę kepti antieną, įkaitinkite grilių ar keptuvę iki maksimalaus karščio. Kepame antieną po ~ 5-6 minutes ant abiejų pusių. Kol ruošite salotas iškeptą antieną padėkite atskirai.
4. Tuo pat metu, kai ruošite salotas, išvirkite kiaušinius.
5. Sumaišykite graikišką jogurtą, ančiuvius, skiltelę česnako, citrino sultis, volčesterio padažą, garstyčias, alyvuogių aliejų, fetos sūrį, druska ir pipirus viską sutrinkite ir išmaišykite su trintuvu iki vientisos masės.
6. Dideliame inde sudėkite kapotas salotas, kapotą kopūstą ir baziliką. Įdėkite šiek tiek padažo. Tuomet įmeskite pomidoriukų ir alyvuogių. Viską sumaišome. Supjaustome plonais gabalėliais antieną ir įdedame į salotas. Taip pat, pagražinimui ir geresniam skoniui įdedame keptas bulves, kedro riešutus ir fetos sūrį.
7. Pateikti su šviežia ir pašildyta pita.