Marinatas rūkymui | |
4 vnt. | antienos kulšelių |
100 g | jūros druskos |
50 g | cukraus |
3-4 skiltelės | česnako |
1,5 l | vandens |
Lauro lapai, pipirų grūdeliai | |
sauja | mėgstamų salotų |
Mandarinas | |
pagal poreikį | Burokėlis(keptas) |
saujelė | pistacijų riešutų |
Padažas: | |
šaukštas | medaus |
šaukštas | garstyčių |
šaukštas | alyvuogių aliejaus |
Vandenį užvirti, jame ištirpinti druską su cukrumi, sudėti prieskonius, šiek tiek pravėsus sudėti smulkintas
česnako skilteles ir kulšeles. Palikti marinuotis, bent 12h, aš marinavau apie parą laiko.
Pasiruošti rūkyklą(rūkėme kamado griliuje su keletu "cukrinio klevo rūkymo kaladėlių"), temperatūra
kiek svyravo, orentuokitės į 100laipsnių, rūkymui prireiks 2-3val. Iškepusias galite vynioti į foliją, mes
sudėjome į sandarią dėžutę.
Kai jau turime rukytų kulšelių, siūlau keletą receptų.