Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Gaivios antienos salotos su apelsinais, pankoliais ir kriaušėmis
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
2 apelsinų
50 g špinatų
pusės didelio pankolio
2 vidutinių kriaušių
1 v.š. medaus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. obuolių acto
pagal skonį pipirų, persilado ir druskos

Gaivios antienos salotos su apelsinais, pankoliais ir kriaušėmis

30 min.
2 asmenims
Gaminimas

Išspaudžiame pusės apelsino sultis, sumaišome su alyvuogių aliejumi, obuolių actu, dedame prieskonius. Maždaug puse kiekio šio mišinio užpilame antieną ir marinavimuojame apie 30min. Nepanaudotas užpilo likutis paliekamas salotoms.
Antienos odelė įpjaustoma rombais beveik iki mėsos ir kepama keptuvėje (dedama į neįkaitintą keptuvę, odele žemyn), kol apskrunda odelė (po 5-6min), tada apvertus dar 2 minutes ant didelės kaitros ir dedama į orkaitę 170 laipsnių 5-6 minutėms.
Pankolis pjaustomas riekelėmis, kriaušė skiltelėmis ir jie pakepinami sausoje keptuvėje. Apelsinai supjaustomi skiltelėmis nupjaunant odeles. Lėkštėje serviruojamos salotos (špinatai, pankoliai, kriaušės ir apelsinai, ant viršaus dedama antiena), pašlakstoma užpilu. Skanaus!
P. S. Norint sočiau, čia labai tinka paskrudinta čiabata.

 

Už receptą dėkojame Meilė per skrandį.

Atgal į receptų sąrašą