500 g | Lapino puotos antienos file |
2 | apelsinų |
50 g | špinatų |
pusės | didelio pankolio |
2 vidutinių | kriaušių |
1 v.š. | medaus |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
1 v.š. | obuolių acto |
pagal skonį | pipirų, persilado ir druskos |
Išspaudžiame pusės apelsino sultis, sumaišome su alyvuogių aliejumi, obuolių actu, dedame prieskonius. Maždaug puse kiekio šio mišinio užpilame antieną ir marinavimuojame apie 30min. Nepanaudotas užpilo likutis paliekamas salotoms.
Antienos odelė įpjaustoma rombais beveik iki mėsos ir kepama keptuvėje (dedama į neįkaitintą keptuvę, odele žemyn), kol apskrunda odelė (po 5-6min), tada apvertus dar 2 minutes ant didelės kaitros ir dedama į orkaitę 170 laipsnių 5-6 minutėms.
Pankolis pjaustomas riekelėmis, kriaušė skiltelėmis ir jie pakepinami sausoje keptuvėje. Apelsinai supjaustomi skiltelėmis nupjaunant odeles. Lėkštėje serviruojamos salotos (špinatai, pankoliai, kriaušės ir apelsinai, ant viršaus dedama antiena), pašlakstoma užpilu. Skanaus!
P. S. Norint sočiau, čia labai tinka paskrudinta čiabata.
Už receptą dėkojame Meilė per skrandį.