- Makaronus išverdame pagal nurodymus, nupilame (prieš nupilant, pasilikite ½ puodelio nuoviro) ir paliekame.
- Antienos file pagardiname druska bei pipirais ir kepame aliejumi ir 1 a.š. sviesto įkaitintoje keptuvėje (vidutinė kaitra) apie 5 minutes iš kiekvienos pusės; iškepus leidžiame „pailsėti“ ir tada supjaustome plonais griežinėliais.
- Kitoje keptuvėje (gilesnėje, jei turite) išlydome 2 a.š. sviesto, dedame smulkintą česnaką ir pakepiname 1-2 minutes; įmaišome miltus, pakaitiname 1 min.; pilame pieną ir viską gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų, iki kol padažas sutirštės – 5 min.; dedame Parmesaną, petražoles, pagardiname druska ir pipirais, sudedame smulkintus pomidorus, špinatus ir dar pakaitiname 2-3 minutes.
- Į paruoštą padažą sudedame išvirusius makaronus, gerai išmaišome ir dėliojame į lėkštes; ant viršaus dedame plonus antienos griežinėlius ir pašlakstome balzamiko glazūros.
Valgyti nedelsiant – SKANAUS!
Už receptą dėkojame Bet Pirmiausia maistas.