1 pakuotė (550 g) | Lapino Puota Švž. Ančiukų filė su oda |
1/2 v.š. | Citrinos sultys |
1/4 a.š. | Malti kuminai |
1/4 a.š. | Maltos ugninės paprikos |
1/2 a.š. | Maltos saldžiosios paprikos |
1/2 a.š. | Ciberžolės |
1/4 a.š. | Džiovintos kalendros |
Pagal poreikį | Aliejus kepimui |
300 g | Nulupti ir be sėklų pomidorai kubeliais |
2 v.š. | Aliejaus nuo džiovintų pomidorų |
1 vnt. (vidutinis) | Svogūnas (pjaustyti 0,5 cm kubeliais) |
1 vnt. (skiltelė) | Česnakas |
4 vnt. (puselės) | Saulėje džiovinti pomidorai (pjaustyti 0,5 cm kubeliais) |
10 vnt. | Chalapeno paprikos griežinėliai (padalyti į 4 dalis) |
1 v.š. | Pomidorų pasta |
1/4 a.š. | Druska |
1/4 a.š. | Malti juodieji pipirai |
1/2 a.š. | Džiovinti bazilikai |
1 vnt. (didelis) | Svogūnas |
1 + 1/2 (vnt.) | Paprika |
1 vnt. | Avokadas |
Pagal poreikį | Druska ir malti pipirai |
4 vnt. | Tortilijos |
Anties krūtinėlės juostelės:
1. Po šaltu vandeniu nuplaukite anties krūtinėlę. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuimkite odelę ir mėsą supjaustykite juostelėmis.
2. Sumaišykite anties juosteles su citrinos sultimis, kuminu, ugnine paprika, saldžiąja paprika, ciberžole ir kalendromis. Marinuokite ne ilgiau nei 8 valandas.
3. Įkaitinkite keptuvėje gerą šaukštą aliejaus ir iškepkite pusę juostelių. Neperkepkite. Apie 3 minučių turėtų pakakti. Tada vėl įkaitinkite šaukštą aliejaus ir iškepkite likusią pusę juostelių.Pomidorų salsa:
1. 5 minutes ant vidutinės ugnies aliejuje pakepkite svogūnus su žiupsneliu druskos.2. Įmaišykite pomidorų pastą, pakaitinkite vieną - pora minučių.
3. Sudėkite pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, chalapeno papriką, įtarkuokite česnaką, įberkite druskos, pipirų ir bazilikų. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Vis gerai pamaišant.
Galiausiai:
1. Nulupkite ir supjaustykite griežinėliais svogūną.
2. Paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas ir plonai supjaustykite juostelėmis.3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (2 šaukštus). Pirmiausiai, sudėkite svogūnus ir kepkite ant karštokos ugnies 3-4 minutes, kartais pamaišydami, kol suminkštės ir šiek tiek parus. Po to išimkite juos ir į keptuvę įpylę dar lašelį aliejaus sudėkite paprikas ir kepkite 4 minutes pamaišydami, kol paprikos suminkštės. Svarbu jų nekepti per ilgai, kad išliktų traškios.4. Avokadą supjaustykite juostelėmis.
5. Į tortilijos centrą dėkite pomidorų salsos, avokado juostelių, anties krūtinėlės juostelių, svogūno, paprikų.
6. Paskui suvyniokite tortiliją. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Trupučiu aliejaus patepkite kepimo skardą. Kepkite tortiljas vidurinėje orkaitės lentynoje apie 4-7 min., kol pašils. Ragaukite ir skanaukite!
Dėkojame MUKATANAS už receptą!