Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
DUCK STROGANOFF arba befstrogenas su antiena
ingredientai
340 g Ančiukų kulšelių mėsos iš Lapino puotos
7-8 pievagrybių
1 skiltelės česnako
1/2 svogūno galvos
saujos Petražolių
žievelės Citrinos
kepimui Sviesto
30 ml grietinėlės
šlakelio stipraus gėrimo (brendžio arba viskio)
¾ a. šaukštelio paprikos prieskonių
Mėgstamų ryžių
Druska, pipirai
kepimui Alyvuogių aliejaus

DUCK STROGANOFF arba befstrogenas su antiena

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, tada smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę. Grybus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite petražoles.

  1. Sumaišykite papriką, citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos bei juodųjų pipirų ir naudokite antienaipagardinti.
  2. Ant aliejumi įkaitintos keptuvės ant vidutinės kaitros pakepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Padidinkite ugnį ir suberkite grybus bei sviestą. Troškinkite, kol grybai taps auksinės rudos spalvos, tada perkelkite viską iš keptuvės ant lėkštės.
  3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir  2-3 minutes kepkite antieną, vis pavartykite. Įmaišykite grybų ir svogūnų mišinį, supilkite stiprųjį gėrimą ir leiskite jam išgaruoti.
  4. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę bei petražoles. 
  5. Patiekite su išvirtais ryžiais.

 

Už receptą dėkojame BET PIRMIAUSIA MAISTAS. 

Atgal į receptų sąrašą