Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU ANTIENOS MĖSOS GABALĖLIAIS
ingredientai
500 g Lapino puota ančių kulšelių mėsos
1 a.š. džiovinto mairūno
1 a.š. maltos rūkytos paprikos
1 a.š. džiovintų česnakų
žiupsnelis druskos, maltos juodųjų pipirų
bulvių krakmolo
4 didelių bulvių
1 didelės morkos
5 nedidelių burokų
gabalėlio šviežio poro
1 kubelio vištienos sultinio
500 ml karšto vandens

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU ANTIENOS MĖSOS GABALĖLIAIS

Gaminimas
  1. Antienos gabalėlius sumaišykite su mairūnu, paprika, česnakais, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Atidėkite į šoną ir palikite pasimarinuoti, kol ruošite daržoves.
  2. Bulves, morkas ir burokus nuskuskite. Supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Keptuvėje įkaitinktie šlakelį aliejaus, dėkite bulvių ir morkų kubelius. Ant vidutinės ugnies pakepkite keletą minučių, kad gražiai apskrustų ir šiek tiek suminštėtų. Tuomet perdėkite į gilų indą, kuriame viską troškinsite.
  4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite burokų kubelius. Kad suminkštėtų, juos pakepti reikės šiek tiek ilgiau. Perdėkite į indą su bulvėmis ir morkomis.
  5. Keptuvę išplaukite, įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite. Kiekvieną antienos gabalėlį apvoliokite krakmole ir apskrudinkite keptuvėje. Stenkite, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradės troškintis. Apkeltus gabalėlius sudėkite į indą su daržovėmis.
  6. Galiausiai suberkite pusžiedžiais pjaustytą pora, suberkite sultinio kubelį, supilkite karštą vandenį ir gerai viską išmaišykite.
  7. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kelis kartus pamaišydami  ~50min -1 val. arba tol, kol daržovės bus iškepusios.

Skanaus ;)  

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą