1 kg | Lapino puotos ančiukų kulšelių mėsos |
400 ml | sultinio |
250 g | pievagrybių |
2 vnt. | morkos |
1 vnt. | svogūnas |
4 skiltelės | česnako |
žiupsnelis | šviežių krapų |
2 v.š. | miltų |
1 gabalėlis | sviesto |
2 v.š. | riebios grietinės |
mėgstamų | prieskonių mišinio |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
1.Ančių kulšeles nukauliname ,dalį riebalų pašaliname ir supjaustome gabaliukais.Dedame prieskonių ,įspaudžiame 2 skilteles česnako ir išmaišę paliekame pastovėti.Druskos dabar nedėkite.Kaulus pasilikite ,bus sriubai.
2.Svogūną ,morką ,pievagrybius supjaustome ir pakepiname su sviestu ir vandeniu.Kepinti iki daržovės suminkštės ant vidutinės kaitros .Įdėjau šaukštelį ciberžolės.Kepinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus ir nukelkite nuo kaitros.Atidėkite į šoną.
3.Antienos gabaliukus apvoliokite 1 v.š. miltų ir apkepinkite iki apskrudimo.
4.Keptuvėje pakepinkite 1 v.š.miltų ,dėkite sviestą ir ištrinkite iki košelės.Po truputį pilkite sultinį,dėkite druskos,pipirų ir maišykite iki pradės tirštėti.Dėkite grietinę.
5.Į troškintuvą dėkite mėsą ir užpilkite padažu.Troškinkite iki mėsa suminkštės.Ragaukite.Man pakako 15 min.
6.Į troškinimo pabaigą dėkite daržoves,išmaišykite ir ragaukite.
Tiekiame su virtomis bulvėmis,bulvių koše ir mėgstamomis daržovių salotomis.
Skanaus !!!
Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile......Rita.