Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Cukinijų metas: naminio pomidorų padažo ir varškės sūrio gardumynas
ingredientai
3 vnt. pomidorų
žiupsnelis druskos
1 v.š. balzaminio acto
1 a.š. rudojo cukraus
Sūrio kremui:
100 g graikiško jogurto
100 g tepamo varškės sūrio
žiupsnelis druskos
Pagrindui
2 vnt. nemažų cukinijų
340 g Lapino puotos ančių kulšelių

Cukinijų metas: naminio pomidorų padažo ir varškės sūrio gardumynas

30 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Anties kulšeles išvirkite pasūdytame vandenyje, galite pridėti lauro lapelį, pipirų.
  2. Supjaustykite pomidorus gabalėliais, sudėkite likusius padažo ingredientus ir lėtai patroškinkite, kol padažas vos suminkštės ir skoniai persipins.
  3. Cukinijas išskobkite, išimtus viduriukus supjaustykite ir dėkite troškintis į ruošiamą pomidorų padažą.
  4. Į išskobtas cukinijas dėkite pabaigtą ruošti pomidorų ir cukinijų padažą ir kartu kepkite orkaitėje, kol cukinijos suminkštės.
  5. Išvirusią mėsą supjaustykite mažais gabalėliais.
  6. Sūrelį sumaišykite su graikišku jogurtu.
  7. Ant iškeptų cukinijų su padažu berkite susmulkintą mėsą, užtepkite paruoštu sūrio kremu ir pašildykite dar kelias minutes.

Daržo gėrybes ragaujančios,

Lieknos Bitės

Atgal į receptų sąrašą