Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Burokėlių sriuba su antiena
ingredientai
400 g. Lapino puota švž. ančiukų kulšelės
2 vnt. Bulvės
1 vnt. Morka
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Saliero stiebas
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Lauro lapai
Pagal skonį Raudonėliai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Švž. petražolės
Pagal skonį Krapai
1 v.š. Grietinė

Burokėlių sriuba su antiena

90 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Pirmiausia, dėkite į puodą su vandenių šviežias ančiuko kulšeles, sudėkite norimus prieskonius - druską, pipirus, lauro lapus, raudonėlį ir virkite apie 1 valandą. Jei norite sriubos riebesnės - virkite su visą antienos odele, jei norite kiek liesesnės - kulšelę apipjaustykite.
  2. Išvirus kulšelei visą sultinį perkoškite per sietelį, kad jis liktų skaidrus. Antienos kulšelės mėsą nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite, sudėkite į sultinį.
  3. Sudėkite smulkintus burokėlius, svogūną, morkas, saliero stiebą ir bulves.
  4. Viską virkite tiek kiek reikės išvirti daržovėms. 
  5. Išvirus daržovėms - serviruokite, ir patiekite su juodos duonos rieke ir šaukteliu grietinės ant viršaus pabarstydami žalumynais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą