- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
- Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite ją 5-6 cm pločio kubeliais ir sudėkite į plastikinį maišiuką. Dalį riebalų galite pašalinti.
- Sumaišykite 1 arbat. š. druskos su pipirais, šiuo mišiniu apibarstykite mėsą ir ištrinkite ją.
- Į maišiuką su mėsa berkite miltus. Maišiuką pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių turi pasidengti miltais.
- Puode ant viryklės virš didesnės nei vidutiniška liepsnos apkepinkite smulkiai supjaustytus lašinukus, kol susidarys spirgai. Spirgus išimkite, o riebalus palikite.
- Dabar riebaluose kepkite miltuotą antieną. Mėsą kepkite vienu sluoksniu, nesugrūskite. Mėsos gabaliukai turi apskrusti iš abiejų pusių, o viduje mėsa turi likti žalia. Apkepusius, mėsos gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais ir toliau kepkite likusią mėsą.
- Leiskite visai apkepintai mėsai "pasiilsėti" dubenyje su spirgais.
- Tuomet į riebalus su skaniais degėsiukais suberkite svogūnėlius. Maišydami kepkite 2 minutes, tada įberkite cukraus ir dar pakepkite apie minutę. Viskas vyksta labai greitai, nes liepsna yra didelė, o riebalai labai karšti. Sudėkite stambiai smulkintas morkas, česnako skilteles, grybus, pasūdykite likusiu druskos kiekiu ir kepkite 3-5 minutes.
- Jeigu puode susidarė daug riebalų, galite juos nupilti. Sumažinkite liepsną iki mažesnės nei vidutiniška. Į apskrudusį puodą su daržovėmis pilkite vyną, dėkite pomidorų pastą ir užvirinkite. Maišykite ir mentele gramdykite dugną iki atšoks visi kepimo metu susidarę skrudinukai - apie 3-5 min.
- Dabar atgal į puodą sudėkite antieną su spirgais. Įdėkite lauro lapą. Mėsa turi būti panardinta skystyje. Uždenkite puodą ir pašaukite į orkaitę ne ilgiau kaip 2 valandoms. Tačiau mėsą karts nuo karto patikrinkite, nes ji gali suminkštėti ir anskčiau, kadangi puodai nėra vienodi.
- Šį patiekalą tinka valgyti su virtomis bulvėmis, makaronais arba duona. Prie troškinio dera ir raudonas burgundiškas vynas. Skanaus!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!