Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
BLYNO VYNIOTINIS SU VARŠKĖS KREMU IR ANTIENA
ingredientai
Blynui:
3 vnt. kiaušinių
2 šaukštų kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
30 g tirpinto sviesto
500 ml pieno
1 žiupsnio druskos
Varškės kremui:
400 g varškės (geiausiai iš kvadratinių pakuočių, kad būtų drėgnesnė)
pagal skonį druskos/maltų juodųjų pipirų
2 saujų mėgstamų žalumynų pvz. šviežio baziliko, krapų, petražolių...
Antiena:
340 g šviežios ančių kulšelių mėsos (naudojau iš Lapino puota )
pagal skonį druskos/pipirų
šiek tiek aliejaus kepimui

BLYNO VYNIOTINIS SU VARŠKĖS KREMU IR ANTIENA

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Blynui:

Visus ingredientus suplakame kartu į vieną masę. Tešla turi būti skysta. Orkaitės padėklą užklojame kepimo popieriumi ir ant jo išpilame tešlą. Kepame iki 180laip. įkaitintoje orkaitėje iki auksinės spalvos. Iškeptą blyną ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname kamb. temp.

Varškės kremui:

Žalumynus susmulkiname ir sumaišome kartu su varške, pagardiname prieskoniais.

Antiena:

Ant plyno užtepame varškės kremą ir į vieną eilę sudedame keptą antieną, susukame vyniotinį, supjaustome griežinėliais ir patiekiame.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 

Atgal į receptų sąrašą