Blynui: | |
3 vnt. | kiaušinių |
2 šaukštų | kvietinių miltų |
1 šaukštelio | kepimo miltelių |
30 g | tirpinto sviesto |
500 ml | pieno |
1 žiupsnio | druskos |
Varškės kremui: | |
400 g | varškės (geiausiai iš kvadratinių pakuočių, kad būtų drėgnesnė) |
pagal skonį | druskos/maltų juodųjų pipirų |
2 saujų | mėgstamų žalumynų pvz. šviežio baziliko, krapų, petražolių... |
Antiena: | |
340 g | šviežios ančių kulšelių mėsos (naudojau iš Lapino puota ) |
pagal skonį | druskos/pipirų |
šiek tiek | aliejaus kepimui |
Blynui:
Visus ingredientus suplakame kartu į vieną masę. Tešla turi būti skysta. Orkaitės padėklą užklojame kepimo popieriumi ir ant jo išpilame tešlą. Kepame iki 180laip. įkaitintoje orkaitėje iki auksinės spalvos. Iškeptą blyną ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname kamb. temp.
Varškės kremui:
Žalumynus susmulkiname ir sumaišome kartu su varške, pagardiname prieskoniais.
Antiena:
Ant plyno užtepame varškės kremą ir į vieną eilę sudedame keptą antieną, susukame vyniotinį, supjaustome griežinėliais ir patiekiame.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO.