500 g. | Lapino puota švž. ančiukų skrandukai |
500 g. | Lapino puota švž. ančiukų kepenėlės |
1 vnt. | Svogūnas |
2 skiltelės | Česnakas |
1 pakelis | Šaldyta bemielė tešla |
Pagal skonį | Šviežiai grūsti juodieji pipirai |
Pagal skonį | Druska |
Pagal poreikį | Miltai |
Kiti galimi ingredientai: | |
Pagal skonį | Grietinė |
Pagal skonį | Kečupas |
Pagal skonį | Brokoliai |
Pagal skonį | Sūris |
Pagal skonį | Marinuoti agurkėliai |
Pagal skonį | Marinuoti šampinjonai |
1. Įdaro paruošimas: Pasūdytame vandenyje verdame ančių skrandukus ~40min. Svarbu! Išvirus ančių skrandukus, neišpilti skysčio, nes jį naudosime mėsos įdarui. Ančių kepenėles apkepame ant keptuvės. Neperkepame, kad prapjovus kepenėlės būtų gražios rusvos spalvos. Kepant ančių kepenėles pasūdome ir paprieskoniuojame šviežiai grūstais pipirais. Kai ančių skrandukai išverda, o kepenėlės – apkepamos, viską sumalame su mėsmale. Į gautą mėsos masę įdedame smulkiai supjaustytus ir pakeptus svogūnus su česnakais. Viską sumaišome ir pamažu pilame nuovirą nuo ančių skrandukų, kad mėsos masė nebūtų biri. Kai turime mėsos masę, galime ją įvairiai pasiruošti, kad gautųsi skirtingi „bandelių“ įdarai.
2. Vieną įdarą (pusę pagamintos mėsos masės) maišome su keliais šaukštais grietinės, dar šiek tiek pasūdžius.Likurią mėsos masę sumaišome su papjaustytu sūriu, pasmulkintais brokoliais, uždedame šaukštą kečupo ir paprieskoniuojame picų prieskoniais (galima dėti smulkiai supjaustytų marinuotų agurkėlių ir/arba marinuotų šampinjonų)
3. „Bandelių“ formavimas ir kepimas: Susipjaustome atšildytą šaldytą bemielę tešlą norimo dydžio kvadratėliais, juos išsikočiojame. Ant tešlos kvadratėlio per vidurį dedame gerą šaukštą mėsos masės (pasirinktinai), galime pagardinti papildomais ingredientais (žr. nuotrauką). Suformuojame „bandeles“, suglausdami visus tešlos kraštelius į viršių ir užsukus juos lyg darytume ryšulėlį. Kraštelius gražiai sudėliojame, nes jie taip gražiai ir iškeps. Kad „bandelės“ gražiai apkeptų, jas galima patepti išplaktu kiaušiniu.
4. Kepame ~20min orkaitėje, įkaitintoje iki 200C temperatūros.
SKANAUS!