Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Balandėliai su antiena ir daržovėmis
ingredientai
1 vnt. Baltagūžis kopūstas
2 vnt. Morkos
1 vnt. Pankolis
6 vnt. Juodieji pipirų grūdėliai
3 vnt. Lauro lapai
4 skiltelės Česnakas
Pagal skonį Druska
2 stiklinės Pomidorų padažas
Keli v.š. Kvietiniai miltai
Pagal poreikį Lydytas sviestas kepimui
Įdarui:
680 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa
1 vnt. Svogūnas
1/2 stiklinės Perlinės kruopos
1 a.š. Džiovintas čiobrelis
1 a.š. Džiovintas mairūnas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Šviežiai malti pipirai
Salotoms:
3 vnt. Morkos
1 vnt. Saliero gumbas
2 v.š. Majonezas
2 a.š. Žolelių pesto padažas

Balandėliai su antiena ir daržovėmis

140 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Išpjaukite kopūsto kotą. Kuo giliau išpjausite, tuo daugiau lapų nusiims ir nereiks pakartotinai pjauti. Lapus galite nuiminėti dviem būdais. Jei kopūstas šviežias, nuimkite po vieną lapus, dėkite po kelis į verdantį vandenį ir pavirkite kelias minutes. Jei kopūstas senas, dėkite visą galvą į verdantį vandenį ir praėjus kelioms minutėms, kai suminkštėja viršutiniai lapai, juos nuimkite, po kelių minučių nuimkite sekančius lapus ir taip toliau. Lapus atvėsinkite, paploninkite peiliu per lapą einančią storąją gyslą.
  2. Perlines kruopas užmerkite kelioms valandoms. Paskui greičiau išvirs. Kai kruopos išmirks, perplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite kol suminkštės, bet viduje dar bus šiek tiek kietos. Kruopas nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu.
  3. Antienos mėsą sumalkite, sumaišykite su kruopomis, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais ir mairūnais.
  4. Dėkite įdarą ant lapo storosios pusės ir gražiai suvyniokite. Balandėlius pavoliokite miltuose, nupurtykite juo nuo miltų pertekliaus ir apkepkite keptuvėje su sviestu.
  5. Puode, kuriame troškinsite balandėlius, su sviestu pakepinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pankolį, griežinėliais pjaustytas morkas ir česnako skilteles. Sudėkite į tą patį puodą balandėlius, lauro lapus, pipirus, supilkite pomidorų padažą, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, pagardinkite druska ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies valandą laiko.
  6. Salotoms morkas nuskuskite, nuo saliero gumbo nupjaustykite odelę. Sutarkuokite daržoves smulkia tarka, sumaišykite su majonezu ir pesto padažu arba petražolėmis.
  7. Patiekite balandėlius su salotomis. Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!
Atgal į receptų sąrašą