500 g | Lapino puota antienos kulšelių mėsos |
Padažui: | |
2 v.š. | pomidorų pastos |
2 v.š. | sviesto |
2 v.š. | medaus |
2 v.š. | citrinos sulčių |
2 v.š. | saldžiarūgščio padažo |
1 v.š. | sojų padažo |
1 v.š. | ryžių acto |
1 a.š. | česnako granulių |
1 aš. | tarkuoto imbiero |
Košei : | |
2 nemaži | pastarnokai |
150 ml | grietinėlės |
Nedidelio gabalėlio | sviesto |
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, įkaitiname ir dedame antieną. Kepame apie 15 min. Dedame šiek tiek druskos ir pabarstome juodais pipirais. Kai mėsos kepimas eina į pabaigą, į kitą keptuvę dedame visus padažui skirtus ingridientus ir nuolat maišant kaitinam kol viskas tampa vientisa mase. Iškepusią antieną dedame į padažą ir gerai išmaišome, kad padažas pasiskirstytų tolygiai ant kiekvieno mėsos gabalėlio.
Pastarnokus nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilame vandeniu, beriame druskos ir verdame, kol gabalėliai tampa minkšti. Tuomet pilame grietinėlę, dedame sviestą ir sutriname iki košės konsistencijos.
Viskas paruošta, serviruojame, aš skanavau su rukola ir pomidorais, šiek tiek druskos, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.
Skanaus !
Už receptą dėkojame Gaminu sau.