Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
AROMATINGAS ORKAITĖJE KEPTAS ANČIUKAS - BE JOKIO ILGO MARINAVIMO
ingredientai
2,2 kg Lapino puotos šviežio ančiuko;
1 v.š. druskos
1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos
1 a.š. maltos raudonosios paprikos
1 v.š. aliejaus
3 skiltelės citrinos
2 šakelės šviežio rozmarino
8 skiltelių nenulupto česnako

AROMATINGAS ORKAITĖJE KEPTAS ANČIUKAS - BE JOKIO ILGO MARINAVIMO

120 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Ančiuką nuplaukite tiek iš išorės, tiek iš vidaus ir gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
  2. Dubenėlyje sumaišykite druską, abi rūšis paprikų ir aliejų. Paruoštu mišiniu įtrinkite visą ančiuką.
  3. Į vidų sudėkite citrinos skilteles, rozmarino šakeles, česnako skilteles ir suriškite kojas.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val., tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 1,5 val., vis apliedami išsiskyrusiais riebalais kas 15 min.
  5. Pabaigus kepti, išimkite iš orkaitės, apklokite folija ir palikite pastovėti 20 min.
  6. Tuomet patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą