600 g | Lapino puotos antienos file |
1 v.š. | alyvuogių aliejaus |
2 | morkos |
3 | bulvės |
0,5 nedidelio | mėlynojo svogūno |
žiupsnelis | Druska, pipirai |
0,5 a.š. | ciberžolės |
Pundelis | šviežių bazilikų |
200 ml | trintų pomidorų (sutrinkite kelis stambius pomidorus blenderiu) |
1/3 nedidelės | cukinijos (būčiau dėjusi daugiau, bet turėjau tik tiek) |
Puode/troškintuve įkaitiname aliejų, dedame supjaustytą antieną ir smulkintus svogūnus. Šiek tiek pakepiname, kol mėsa pradeda keisti spalvą (~5 min.)
Įberiame druskos ir pipirų, pamaišom ir dedam pjaustytas morkas. 5 minutes patroškinus dedame stambiau pjaustytas bulves, užpilame trintus pomidorus.
Patroškinam dar apie 10 min ir dedame šviežius čiobrelius. Uždengiam dangčiu ir vėl troškinam 5 min. (jeigu reikia – įpilame vandens; aš pyliau 3 kartus po truputį)
Dedame pjaustytą cukiniją, beriame ciberžolę, pamaišome ir troškiname tol, kol daržovės bus minkštos.
Už receptą dėkojame Tina gamina.