Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antis marinuota apelsinų sultyse ir baltojo vyno acte
ingredientai
2 kg. Lapino puota švž. ančiukas
500 ml. Šviežiai spaustų apelsinų sulčių
Pagal skonį Baltojo vyno actas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Prieskoninės žolelės
Pagal skonį Obuoliai arba džiovinti vaisiai

Antis marinuota apelsinų sultyse ir baltojo vyno acte

130 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Prieš kepant būtina bent parą laiko pamarinuoti antį.
  2. Marinatui sumaišykite apelsinų sultis ir baltojo vyno actą, o anties vidų prikimškite obuolių arba džiovintų vaisių.
  3. Prieš kepant antį, ją aptepkite aliejumi.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. Orkaitėje kepkite apie dvi valandas kol gražiai apskrus ir įdūrus į mėsą išbėgs sultys. Skanaus!

 

Atgal į receptų sąrašą