Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antis įdaryta kopūstais (mano mamos receptas)
ingredientai
1,5 -2 kg Lapino puotos šviežio ančiuko
2 v.š. sviesto
3 skiltelės smulkinto česnako
žiupsnelio pipirų ir druskos
pagal poreikį kmynų
Įdarui:
1 kg raugintų kopūstų
saujos džiovintų slyvų

Antis įdaryta kopūstais (mano mamos receptas)

180 min.
4 asmenims
Gaminimas
Antį nuplauname. Įtriname ją sviestu, prieskoniais ir smulkintu česnaku. Paliekame šaltai 1-2 paroms (priklauso nuo turimo laiko).
Kopūstus su slyvomis apie 30 minučių troškiname, susidariusį skysčių perteklių nupilame. Troškintais kopūstais įkemšame antį. Antį surišame per sparnus ir kojeles, kad  įdaras neišbėgtų.
Kepame 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje aliejumi pateptos skardos. Po 15 minučių kaitrą sumažiname iki 160 laipsnių ir dar kepame apie 1 valandą ir 40 minučių. 
Iškepusią antį paliekame 20 minučių atvėsti.
 
Atgal į receptų sąrašą