2 vnt. | anties kulšelių |
žiupsnelis | druskos, šviežiai maltų pipirų |
2 skilt. | česnako |
0,5 šaukšt. | pankolių sėklų |
1 vnt. | lauro lapelio |
0,5 l | ančių arba žąsų taukų |
Pastarnokų piure: | |
1 vnt. | svogūno |
1 vnt. | pastarnoko (nedidelio) |
2 vnt. | skiltelių česnako |
0,5 šaukšt. | lydyto sviesto kepimui |
100 ml | grietinėlės |
100 ml | pieno |
žiupsnelis | Druskos, šviežiai maltų pipirų |
Taip pat reikės: | |
2 saujų | lapinių kopūstų lapų |
1 šaukšt | lydyto sviesto kepimui |
žiupsnelis | druskos |
1 šaukšt. | kedrinių pinijų |
1 šaukšt | goji uogyčių |
Šlakelio | citrinos sulčių |
Anties kulšeles įtrinkite druska, pipirais, smulkintu česnaku, pankolio sėklomis, trupintu lauro lapeliu. Padėkite kulšeles į šaldytuvą ir palikite marinuotis per naktį.
Taukus pašildykite, kad ištirptų, bet neužvirtų. Nuplaukite nuo kulšelių marinatą ir gerai jas nusausinkite. Sudėkite kulšeles į kepimo indą, užpilkite taukais, kad apsemtų. Indą uždenkite dangčiu arba folija. Dėkite indą su kulšelėmis į iki 150 °C įkaitintą orkaitę ir virkite 1,5 h. Sumažinkite kaitrą iki 140 °C ir virkite dar 1,5 – 2 h. Išvirusias kulšeles atsargiai ištraukite iš taukų ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalus.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus kubeliais pjaustytą pastarnoką, kepkite maišydami, kol pastarnokai suminkštės. Baigiant kepti sudėkite smulkintas česnako skilteles. Supilkite pieną, grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir virkite apie 5 minutes. Sutrinkite masę smulkintuvu.
Kopūstų lapus suplėšykite į smulkesnes dalis ir švelniai pakepinkite keptuvėje su lydytu sviestu, baigiant kept pagardinkite druska, supilkite citrinos sultis, kedrines pinijas ir 0,5 valandos vandenyje pamirkytas goji uogytes.
Patiekite anties kulšeles su pastarnokų piure ir kopūstais.
Dėkojame bulviukose.lt už receptą!