500 g. (2vnt.) | Lapino puota švž. ančiukų kulšelės |
1 vnt. | Raudonas svogūnas |
50 g. | Sviestas |
1 a.š. | Medus |
150 ml. | Obuolių sultys |
100 ml. | Baltas vynas |
1/2 vnt. | Laimo vaisius |
2 skiltelės | Česnakas |
1/2 a.š. | Cinamonas |
1/2 a.š. | Mairūnas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Garnyrui: | |
2-3 vnt. | Saldžios bulvės |
70 ml. | Grietinėlė |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1. Sumaišykite vyną, medų, obuolių sultis, laimo sultis, raudoną smulkintą svogūną, smulkintą česnaką, cinamoną, mairūną, juodą maltą pipirą ir druską. Marinatą supilkite į kepimo indą, sudėkite kulšeles ir gerai išminkykite rankomis. Ant kulšelių uždėkite kelis gabaliukus sviesto. Kepkite 240 C orkaitėje 1 val. 10 min. karts nuo karto kulšeles apverčiant.
2. Išvirtas saldžiasias bulves sumaišykite su grietinėle ir prieskoniais, ir sutrinkite į košę (smulkintuvu arba grūstuve). Skanaus!
Dėkojame Gaminkpats.lt už receptą!