4 skiltelės | Česnako |
1 a.š. | Džiovinti čiobreliai |
1/2 v.š. | Druska |
1/4 a.š. | Maltas imbieras |
1/8 a.š. | Malti gvazdikėliai |
1/4 a.š. | Švž. tarkuoti muskato riešutai |
1/2 a.š. | Malti baltieji pipirai |
2 vnt. | Lauro lapeliai |
2 v.š. | Sviestas |
550 g. | Lapino Puota švž. ančiukų kulšelės |
Sultiniui: | |
1 vnt. | Svogūnas |
2 skiltelės | Česnakas |
500 g. | Kokybiški rauginti kopūstai su morkomis |
300 ml. | Sultinys (antienos, vištienos ar daržovių) |
2 vnt. | Lauro lapeliai |
10 vnt. | Juodieji pipirų žirneliai |
Žiupsnis | Kmynai |
1. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus ištirpinto sviesto, čiobrelių lapelius, smulkiai sulaužytą lauro lapą, sutarkuotas česnako skilteles, imbierą, gvazdikėlius, muskato riešutą ir baltuosius pipirus.
2. Kulšeles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įtrinkite kulšeles paruoštu sviestu, palikite marinuotis per naktį šaldytuve.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 130 C. Kol orkaitė šyla, imkitės paruošiamųjų darbų. Pirmiausia, įtrinkite kulšeles druska.
4. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinio lygio, nenaudojant riebalų. Kulšeles dėkite oda žemyn į įkaitintą keptuvę ir kepkite nujudindami apie 3 minutes, kol odelė dailiai apskrus, tada apverskite ir kepkite dar 2 minutes.
5. Kol kulšelės kepa, svogūną supjaustykite 1-2 cm. dydžio kubeliais, česnaką sutarkuokite. Išimkite iš keptuvės kulšeles į lėkštę ir išsiskyrusiuose riebaluose pakepkite svogūną su česnaku, kol suminkštės.
6. Į kepimo indą sudėkite kopūstus, pakeptus svogūnus, lauro lapus, kmynus, pipirų žirnelius, užpilkite sultiniu - jis turėtų apsemti kopūstus, ir išmaišykite. Ant viršaus uždėkite kulšeles. Jų sultinys neturi apsemti.
7. Indą kruopščiai uždenkite folija ir kepkite 2 valandas.
8. Po 2 valandų orkaitės temperatūrą padidinkite iki 180 C ir kepkite 30 minučių, tada atidenkite, atsargiai kulšeles aplaistykite sultimis, ir kepkite dar 15 minučių, kol odelė dailiai apskrus.
9. Patiekite su orkaitėje keptomis bulvytėmis.
Dėkojame MUKATANAS už receptą!