Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties kulšelė su perlinėmis kruopomis
ingredientai
500 g. (2 vnt.) Lapino Puota švž. ančiukų kulšelės
1/2 v.š. Lauro lapeliai
1 ir 1/2 v.š. Vasarinių triufelių padažas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Garnyrui:
100 g. Perlinės kruopos
200 ml. Pienas
20 g. Džiovinti baravykai
200 ml. Grietinėlė
1 v.š. Sviestas
Pagal skonį Druska ir pipirai

Anties kulšelė su perlinėmis kruopomis

120 min.
2 porcijos
Gaminimas

1. Kulšeles pamarinuokite su visais prieskoniais ir triufelių padažu (triufelių padažui reikės: 50g. juodų alyvuogių, poros vasarinių triufelių, 2 valg. š. saulėgrąžų ir 2 valg. š. alyvuogių aliejaus). Palikite 1 valandai marinuotis.

2. Mėsai išsimarinavus, ją dėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite 240 C orkaitėje apie 45 minutes. Atidenkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.

3. Pasiruoškite garnyrą. Kruopas užpilkite užvirintu pienu, o grybus užpilkite virintu vandeniu ir palikite porai valandų išmirkti. Grybus nusunkite (vandenį palikite), pasmulkinkite ir dėkite į keptuvę su sviestu ir šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Kepinkite ant vidutinės ugnies kelias minutes. Sudėkite perlines kruopas, įdėkite druskos ir juodo pipiro, grietinėlę supilkite dalimis per 6 kartus (po truputį troškinant), gaminimo pabaigoje įpilkite 5 šaukštus vandens, kuriame buvo džiovinti grybai. Troškinkite ant nedidelės ugnies nuolatos maišydami, kol išsigarins visas skystis ir košė bus tiršta. Pagaminama per 30 minučių.

Dėkojame Gaminkpats už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą