500 g. (2 vnt.) | Lapino Puota švž. ančiukų kulšelės |
1/2 v.š. | Lauro lapeliai |
1 ir 1/2 v.š. | Vasarinių triufelių padažas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Garnyrui: | |
100 g. | Perlinės kruopos |
200 ml. | Pienas |
20 g. | Džiovinti baravykai |
200 ml. | Grietinėlė |
1 v.š. | Sviestas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1. Kulšeles pamarinuokite su visais prieskoniais ir triufelių padažu (triufelių padažui reikės: 50g. juodų alyvuogių, poros vasarinių triufelių, 2 valg. š. saulėgrąžų ir 2 valg. š. alyvuogių aliejaus). Palikite 1 valandai marinuotis.
2. Mėsai išsimarinavus, ją dėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite 240 C orkaitėje apie 45 minutes. Atidenkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.
3. Pasiruoškite garnyrą. Kruopas užpilkite užvirintu pienu, o grybus užpilkite virintu vandeniu ir palikite porai valandų išmirkti. Grybus nusunkite (vandenį palikite), pasmulkinkite ir dėkite į keptuvę su sviestu ir šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Kepinkite ant vidutinės ugnies kelias minutes. Sudėkite perlines kruopas, įdėkite druskos ir juodo pipiro, grietinėlę supilkite dalimis per 6 kartus (po truputį troškinant), gaminimo pabaigoje įpilkite 5 šaukštus vandens, kuriame buvo džiovinti grybai. Troškinkite ant nedidelės ugnies nuolatos maišydami, kol išsigarins visas skystis ir košė bus tiršta. Pagaminama per 30 minučių.
Dėkojame Gaminkpats už receptą!