500 g | Lapino puota antienos file |
Druskos ir pipirų | |
Padažui: | |
1 šaukšto | medaus |
1 šaukšto | juodųjų serbentų ar kitos rūgštesnės uogienės |
1 šaukštelio | raudonojo vyno acto |
2 šaukštelių | sojos padažo |
Antieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Labai aštriu peiliu įpjaukite ančių krūtinėlių odą sudarydamo rombelių tinklelį. Stenkitės neperpjauti mėsos. Pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite į karšto oro gruzdintuvę odos puse želyn ir kepkite 5 minutes 195 laipsnių temperatūroje. Tuomet apverskite ir kepkite 8 minutes. Po 8 minučių pradėkite tikrinti mėsos temperatūrą:
Vidutiniškam iškepimui (medium) - 60 laipsnių.
Pilnam iškepimui (well done) - 74 laipsniai.
Pasiekus norimą iškepimą, išimkite krūtinėles, pridenkite folija ir leiskite 10 minučių pailsėti.
Tuo tarpu prikaistuvyje sumaišykite padažo ingredientus, užvirus, leiskite porą minučių pavirti.
Patiekite antieną su padažu ir norimu garnyru.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Kerų puodams.