500 g | Lapino puota šviežios antienos file |
1 v.š. | sviesto |
1 sauja | šaldytų vyšnių be kauliukų |
1 sauja | spanguolių |
1 sauja | aviečių |
1 v.š. | tamsaus romo |
4 v.š. | vištienos sultinio |
1 v.š. | balzamiko kremo/ acto |
1 v.š. | medaus |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | pipirų |
Anties krūtinėlės odą įpjaukite aštriu peiliu tarsi rombus. Pabarstykite druska ir pipirais. Palikitre pasimarinuoti apie 0,5 val. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dėkite krūtinėlę į keptuvę odele žemyn ir kepkite apie 7 min, nevartydami. Odelė gražiai apskrus ir išbėgs visi riebaliukai. Krūtinėlę apverskite ir kepkite dar 5 min. Iškepusią krūtinėlę suvyniokite į foliją ir leiskite pailsėti. Taip krūtinėlė taps minkštesnė ir sultingesnė, nes susigers visos sultys.
Ruoškite padažą. Keptuvėje, kurioje kepė antienos krūtinėlė, palikite apie 2 v. š. riebalų (kitus atidedame į šalį ir galėsime gardinti keptas bulvės. Juk visi žinom, kad orkaitėje keptos bulvė su ančių ar žąsų riebaliukais yra pačios skaniausios). Į riebalus supilkite romą ir pakaitinkite, kol alkoholis išgaruos. Supilkite vištienos sultinį, balzamiką, dėkite medų. Padažą pakaitinkite apie 5 min ar šiek tiek daugiau, kol jis pradės tirštėti ir bus reikiamos konsistencijos. Tada suberkite uogas ir pakaitinkite dar pora minučių. Pagardiname druska. Ragaujame ar nieko netrūksta. Krūtinėlę supjaustykite ir patiekite su uogų padažu.
Skanaus;)
Tegul retkarčiais ir kasdieniniai pietūs tampa mažyte švente.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Kviečiu į virtuvę!