2x500 g | Lapino puotos šviežios anties filė su oda |
žiupsnelis | druska |
žiupsnelis | pipirai |
2 skiltelės | česnako |
kepimui | aliejaus |
Padažui : | |
200 ml | sultinio |
sauja | įvairių uogų (šilauogės,avietės,serbentai) |
sauja | džiovintų slyvų |
2 v.š. | medaus |
1 v.š. | sojos padažo |
1.Anties krūtinėlės odelę įpjaukite įstrižai rombais ir įtrinkite druska ir pipirais.Palikite pastovėti.
2.Padažui kaitiname sultinį su slyvomis ir uogomis.Vėliau dedame medų ,sojos padažą ir dar truputį pakaitiname.Padažą sutriname blenderiu.
3.Į storapadę keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir dėkite česnako skilteles.Pakepinkite 1minutę ir nustumkite į šoną.Krūtinėles dėkite odele žemyn ir kepkite 4 min verskite į kitą pusę ir kepkite dar 4 minutes.Dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę ir kepkite 8-10 min.
4.Tiekite su paruoštu padažu ,daržovėmis,bulvių koše . Viskas pagal skonį ir poreikius.
Už receptą dėkojame Ritos receptams.