Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su graikiniais riešutais
ingredientai
500 g Lapino puota antienos krūtinėlės
50 g išgliaudytų graikinių riešutų
2 v.š. medaus
4 v.š. balzamiko acto
šlakelis aliejaus
žiupsnelis druskos ir pipirų

Anties krūtinėlė su graikiniais riešutais

25 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Anties krūtinėlės odelę įpjauname kelis kart negiliai, pagardinkite druska bei pipirais. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dedame antieną odele žemyn. Kepame ant vidutinės kaitros apie 5 min. iš vienos pusės, tuomet apverskite ir vėl kepkite apie 4-5 min.
  2. Kai antiena iškeps, suvyniokite ją į foliją ir palikite 5 min. minutėms.
  3. Gaminame padažą:į švarią keptuvę sudedame medų, pilame balzamiko actą ir kaitiname, kol taps syrupas. Sudedame išgliaudytus ir šiek tiek pasmulkintus riešutus. Maišydami kepiname apie 2-3 min. Riešutai turi apsivelti šiuo syrupu.
  4. Išimame antieną iš folijos, dedame į lėkštę ir apliejame syrupu su riešutais.
  5. Tiekiame su norimu garnyru.
 
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą