400 g. | Lapino puota švž. ančiukų filė su oda |
4 vnt. | Mažosios kukurūzų burbuolės |
4 vnt. | Mažosios morkytės |
500 g. | Bulvės |
Keletas saujų | Špinatai |
200 ml. | Apelsinų sultys |
Pagal skonį | Džiovintas bazilikas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1. Anties file pamarinuojame su apelsinų sultimis, šaukšteliu baziliko, druska ir juodu pipiru. Paliekame porai valandų.
2. Į puodą su vandeniu įdedame virti nuskustas bulves. Kai vanduo užverda įdedame morkytes ir kukurūzų burbuoles (paverdame ~5 minutes). Į verdančias bulves sudedame kelias saujas špinatų. Nusunkiame išvirusias bulves, įdedame gabaliuką sviesto, šiek tiek pieno, truputį druskos ir sutriname iki košės.
3. Pamarinuotą antieną gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu ar servetėlėmis. File odelėje padarome rombo formos įpjovas ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi: pradžioje odele į apačią kepame 2 minutes, apverčiame ir išjungiame keptuvę. Šalia antienos į keptuvę sudedame pavirtas morkas ir kukurūzus, viską pabarstome druska ir pipiru, su visa keptuve dedame į 250 C orkaitę.
4. Kepame ~8 minutes. Išėmus iš orkaitės atsargiai nuimame anties odelę. Patiekiame su bulviu piure ir daržovytėmis. Skanaus!
Dėkojame Gaminkpats už receptą!