500 g | Lapino puota antienos file |
šakelė | rozmarino |
Žiupsnelio | Druskos, pipirų |
pusė | apelsino |
kelių šaukštų | spanguolių uogienės |
1 v.š. | čili pastos (galima naudoti ir šviežią čiliuką ar prieskonių pavidalu) |
šlakelio | sojos |
Pusės šaukštelio | krakmolo |
Kelių saujų | salotų lapų |
Kelių saujų | gražgarsčių |
pomidoro | pomidoro |
nedidelio | agurko |
pusė | nektarino |
Šiek tiek | svogūno |
Žiupsnelio | Druskos, pipirų |
Citrinos sulčių | |
Alyvuogių aliejaus |
Antieną prieš gaminant reikėtų išimti pusvalandžiui iš šaldytuvo.
Anties krūtinėles nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir pabarstome druska, pipirais.
Krūtinėles dedame odos puse į šaltą keptuvę. Kepame iš abiejų pusių kol gerai apskrunda. Į kepimo pabaigą įmetame rozmarino šakelę.
Tuomet krūtinėlę dedame į kepimo indą, uždengiame folija ir baigiame kepti orkaitėje 180C apie 15min.
Kol antiena kepa orkaitėje, į tą pačią keptuvę su likusiu antienos riebaliuku išspaudžiame apelsino sultis, dedame spanguolių uogienę, soją, čili pastą. Gerai išmaišome ir pakaitiname. Į pabaigą įmaišome krakmolą sumaišytą su trupučiu vandens, leidžiame padažui sutirštėti.
Salotas susmulkiname ir pagardiname alyvuogių aliejumi, citrina, druska, pipirais.
Į lėkštę serviruojame salotas, ant viršaus smulkintus pomidorus, agurkus, nektarinus, svogūną, dar šiek tiek pašlakstome alyvuogių aliejumi ir druska.
Šalia dedame gabaliukais pjaustytą antieną ir užpilame padažu. Skanaus!
Už receptą dėkojame Maisto ragautojai