- Suberkite cukrų į nedidelį prikaistuvį, įpilkite šiek tiek vandens, kad vos apsemtų cukrų, ir atsargiai kaitinkite, kol ištirps.
- Nutarkuokite žieveles nuo apelsino, didžiosios citrinos ir žaliosios citrinos, taip pat išspauskite sultis. Sultis ir smulkiai tarkuotas žieveles suberkite į ištirpusį cukrų. Užvirkite.
- Sumažinkite ugnį ir lėtai virkite 10 minučių, kol taps panašu į sirupą.
- Į sirupą įmeskite šermukšnių uogas ir pavirkite, kol jos karamelizuosis. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies. Jei reikia, pagal skonį įberkite dar cukraus. Laikykite šiltai.
- Antienos odelėje padarykite įpjovas ir įtrinkite druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite anties filė odele žemyn ir kiekvieną pusę kepkite po 5 min, kol mėsa bus vos rausva.
- Supjaustykite filė įstrižai į penkis ar šešis gabalėlius ir sudėkite į lėkštes. Užpilkite citrinų glajų. Galite patiekti su virtomis šparaginėmis pupelėmis ir glajuje virtomis šermukšnių uogomis, pabarstytomis juozažolėmis. Skanaus!
Dėkojame žurnalui "Šeimininkė" už receptą!