Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su citrinų glajumi
ingredientai
2 x 500 g. Lapino puota švž. ančiukų filė su oda
55 g. Šviesus rudasis cukrus
1 vnt. Apelsinas
1 vnt. Citrina
1 vnt. Žalioji citrina
Pagal skonį Šermukšnių uogos
2 v.š. Alyvuogių aliejus
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Šparaginės pupelės

Anties krūtinėlė su citrinų glajumi

60 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Suberkite cukrų į nedidelį prikaistuvį, įpilkite šiek tiek vandens, kad vos apsemtų cukrų, ir atsargiai kaitinkite, kol ištirps.
  2. Nutarkuokite žieveles nuo apelsino, didžiosios citrinos ir žaliosios citrinos, taip pat išspauskite sultis. Sultis ir smulkiai tarkuotas žieveles suberkite į ištirpusį cukrų. Užvirkite.
  3. Sumažinkite ugnį ir lėtai virkite 10 minučių, kol taps panašu į sirupą.
  4. Į sirupą įmeskite šermukšnių uogas ir pavirkite, kol jos karamelizuosis. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies. Jei reikia, pagal skonį įberkite dar cukraus. Laikykite šiltai.
  5. Antienos odelėje padarykite įpjovas ir įtrinkite druska ir pipirais.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite anties filė odele žemyn ir kiekvieną pusę kepkite po 5 min, kol mėsa bus vos rausva.
  7. Supjaustykite filė įstrižai į penkis ar šešis gabalėlius ir sudėkite į lėkštes. Užpilkite citrinų glajų. Galite patiekti su virtomis šparaginėmis pupelėmis ir glajuje virtomis šermukšnių uogomis, pabarstytomis juozažolėmis. Skanaus!

       Dėkojame žurnalui "Šeimininkė" už receptą!

Atgal į receptų sąrašą