500 g. | Lapino puota švž. ančiukų filė su oda |
Keletas šakelių | Čiobreliai |
3 v.š. | Mirinas |
2 v.š. | Ryžių actas |
1 v.š. | Sezamų aliejus |
3 v.š. | Alyvuogių aliejus |
Pagal skonį | Juodas maltas pipiras |
Salotoms: | |
1/2 vnt. | Pankolio šaknis |
2 vnt. | Saliero stiebai |
Keletas šaukštų | Alyvuogių aliejus |
1 v.š. | Ryžių actas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Bulvių košės pyragui: | |
2 vnt. | Bulvės (didelės) |
250 g. | Sluoksniuota bemielė tešla |
Keletas | Smidrai |
50 ml. | Grietinėlė |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1. Antieną pamarinuojame su visais priedais ir paliekame 4-5 valandoms.
2. Pankolį ir salierą supjaustome plonais gabaliukais ir užpilame alyvuogių aliejumi, ryžių actu, paskaniname druska ir pipiru. Paliekame 30 minučių.
3. Bulves išverdame, jas užpilame grietinėle, įberiame druskos, juodo pipiro ir sugrūdame į košę.
4. Ant ištiestos tešlos išilgai dedame keletą smidrų, beriame druskos ir juodo pipiro, tešlos galą kelis kartus užlenkiame ir ant viršaus dedame bulvių košę. Susukame į pailgą pyragą ir kepame 30 minučių 220 C orkaitėje.
5. Anties file apkepame keptuvėje iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Tuomet mėsą dedame į skardą, supilame marinatą (be čiobrelio), uždengiame folija ir kepame 15 minučių 250 C orkaitėje. Nuėmus foliją pakepame dar 5 minutes. Patiekiame su salotomis ir bulvių pyragėliu. Galima šiek tiek apšlakstyti skysčių nuo anties kepimo. Skanaus!
Dėkojame Gaminkpats.lt už receptą!